Receptes de cuina de la Dolorss Mateu

Sabeu com és el menjar que més m'agrada quan venim de recollir bolets? Doncs això.
Amb els bolets nets i una bona brasa, i aquesta olor a bosc, a terra humida, aquest cansament agradable d'haver caminat per aquests muntanyes .... delícia pura.
Jo he caminat poc ja que no he pogut anar, ja que encara no puc caminar per la muntanya, però mentre altres omplien les cistelles jo anava preparant la llenya per a les brases, la llonganissa de Gourmet rural (aquí) (que ja sabeu que és on la terra comprar) i una bona amanida.
Que bé hem menjat !!!

Ingredients:
Llonganissa amb pebre
bolets variats
Sal, all i julivert
Oli d'oliva verge extra

Netejar bé els bolets de qualsevol bri que pogués tenir i posar-les en una paella amb una mica d'oli calent. Salar i deixar que deixin anar la seva aigua i la tornin a absorbir. Afegir all i julivert picat i salteu un parell de minuts.

Mentre fem els bolets posar la llonganissa punxada a la brasa (si no la planxa) i quan estigui torradeta i cuita presentar-la a la taula amb els bolets.

NOTA: Poso llonganissa amb pebre per que on la compro solen fer-normal, (poc picant).
** Els bolets no cal rentar-les massa si s'han de fregir, ja que absorbeixen aigua i perden part del seu sabor característic. L'ideal és amb un pinzell raspallar bé.
** Els rovellons mai rentar-los !!!
** La llonganissa es punxa amb una forquilla, o broqueta ..., es rebenta la pell que l'envolta i és perquè no esclati i es mantingui en la seva forma mentre es cou, així per aquests foradets allibera el greix.

Celíacs: assegurar bé que tots els ingredients siguin sense gluten.


https://blogdecuina.blogspot.com