Receptes de cuina de la Dolorss Mateu

Les galtes sòl fer-les poc, la veritat és que rostides a l'forn triguen molt perquè resultin molt tendres, per això les faig gairebé sempre a l'olla i en poc temps obtinc un bon resultat, sempre feia les galtes amb salsa, estofats (aquí) , fa temps per variar una mica les vaig cuinar guisades a l'olla igualment, van quedar tan tendres, amb un sabor i olor tan bo que vaig repetir, jo crec que ja és hora que us les "present".

Ingredients per a 4 persones:
4 galtes de porc
2 tomàquets madurs
1 ceba
1 cap d'alls sencera
50 - 70 cc. de conyac
12 prunes seques sense os
uns pinyons
unes ametlles i unes avellanes
sal, pebre negre, llorer
½ got d'oli d'oliva verge extra

A l'olla, en fred, posar l'oli, les galtes, la ceba partida en 4 trossos, els tomàquets amb dos talls en creu, el cap d'alls sencera i el llorer. Tancar i deixar coure uns 35 minuts a partir que surti el vapor.

Mentre picar bé les ametlles i les avellanes en un morter.

Passat el temps obrim l'olla, posem el conyac, deixem que s'evapori una mica l'alcohol i afegim les prunes panses, els pinyons i la picada, afegim la sal i el pebre. Deixem coure tot uns 10 minuts (Sense tancar l'olla). Fet.

NOTA: Encara que només hi hagi l'oli a l'olla, transcorreguts els 25 minuts veureu el suc que han deixat anar i el tendres que estan les galtes.
** Els tomàquets queden desfets i la ceba molt cuita, podeu deixar la salsa com està o bé passar-la pel xinès o la batedora, jo la deixo tal qual. També podeu posar la ceba més tallada.
** Per presentar-les a la taula jo els trec l'os i queden com medallons de carn.
** Aquest guisat queda millor reposat, així que fer-ho millor la vigília.

Celíacs: assegurar bé que tots els ingredients siguin sense gluten.


https://blogdecuina.blogspot.com